14 april 2024
Thumbnail voor Nostalgisch weerzien met Air India voor Hans Knottnerus

Nostalgisch weerzien met Air India voor Hans Knottnerus

SCHIPHOL - Air India is terug op Schiphol. De Indiase luchtvaartmaatschappij vliegt sinds zondag weer van India naar Nederland, een feit dat feestelijk werd gevierd. Voor Sunny Cars-topman Hans Knottnerus en zijn broer Rob was het een nostalgisch weerzien met de Indiase nationale airline.


De gastenlijst van Air India voor het feest op Schiphol was goed gevuld, met vertegenwoordigers van Schiphol, het bedrijfsleven en enkele politici. Opvallend was de aanwezigheid van Hans Knottnerus, in de Nederlandse reiswereld al jaren het gezicht van autohuurbedrijf Sunny Cars.

“Onze vader Bauke Knottnerus werkte van 1964 tot 1997 bij Air India als general manager in Nederland. Wij waren nog bij de allereerste vlucht destijds, toen uitgevoerd met een Boeing 707”, vertelt Knottnerus. De lijndienst duurde tot 1997, waarna Air India er om economische redenen de stekker uit trok.

Knottnerus heeft ook persoonlijk een band met India. “Tussen 2005 en 2007 heb ik daar gewoond en gewerkt voor Sixt, als COO.” Na een korte periode in Luxemburg keerde hij terug naar Nederland, om de Nederlandse tak van Sunny Cars te leiden.

Bij wijze van uitzondering mochten Hans en Rob Knottnerus, samen met Reisbizz-zustersite Luchtvaartnieuws, heel even aan boord kijken van de Boeing 787-8 Dreamliner van Air India, voordat de bemanning aan boord kwam en het boarden zou beginnen. Op de foto poseren ze in de Business Class van het toestel, waar 18 stoelen staan.