23 mei 2024
Thumbnail voor OAD-medewerkers springen bij in callcenter Hema

OAD-medewerkers springen bij in callcenter Hema

GOOR - OAD zet haar medewerkers in voor andere bedrijven nu veel werk is komen te vervallen. De touroperator biedt hulp aan bedrijven die juist overlopen in het werk. Vanaf maandag werkt het OAD-personeel tijdelijk in het callcenter van de Hema.


In de afgelopen maanden heeft OAD haar medewerkers ook al ingezet om te helpen bij het callcenter van Eneco. “In de winterperiode willen veel mensen overstappen van energiemaatschappij. Bij Eneco was er een enorme piek en zij konden onze hulp goed gebruiken”, laat OAD-directeur Arjan Koster aan Reisbizz weten. Maar nu die piek weer voorbij is, kunnen de werknemers ergens anders ingezet worden. “De organisatie die ons koppelde aan Eneco kwam met het voorstel om de Hema te gaan helpen. Twee oer-Hollandse bedrijven die goed bij elkaar passen.”

Sinds de Hema haar klanten de mogelijkheid tot ‘click and collect’ biedt, stromen de aanvragen binnen. “Er zijn nu lange wachtrijen en er wordt veel gebeld”, gaat Koster verder. “Onze medewerkers worden in de komende dagen getraind zodat ze op alle vragen van de klanten een antwoord hebben. Vanaf maandag zijn er zo’n twintig werknemers van OAD aan het werk in het callcenter van de Hema.”

Beleving
Volgens Koster zijn ook de werknemers blij dat er weer wat kan worden gedaan. “Tot nu toe hebben we nog niemand hoeven ontslaan en we zijn ook niet van plan om dat te gaan doen. We zijn blij dat onze mensen zo evengoed aan het werk kunnen en zo zijn we toch op een positieve manier bezig.” Qua beleving vindt Koster Hema wel wat beter bij OAD passen dan Eneco. “Het is al leuk om eens ‘in een andere keuken’ te kijken. Wij leren hier ook weer van en zien hoe zij bepaalde problemen aanpakken.”

Toch heeft het bedrijf van Koster niet stilgestaan. “Toen het duidelijk werd dat er afgelopen zomer niet gereisd zou worden, zijn we volop bezig geweest met de voorbereidingen voor de volgende vakantieperiodes. Tot afgelopen oktober zijn we heel druk geweest. Eigenlijk hebben we de voorbereiding van drie seizoenen in één keer moeten doen.”

Ook wordt er al volop uitgekeken naar de aankomende zomerperiode. “Wij zijn er helemaal klaar voor”, zegt Koster optimistisch. “Als het weer aantrekt kunnen we de Hema helaas niet meer helpen. Maar als het zover is dat we weer naar het buitenland mogen, zullen de winkels ook wel weer open zijn.” Volgens Koster is de hulp aan Hema een mooie tussentijdse oplossing. “Het zomerseizoen van 2021 gaat er komen, daar ben ik heilig van overtuigd. De vraag is alleen wanneer.”