16 september 2024
Thumbnail voor Oktober-tip: Regatta Bonaire 2024, watersportfestijn in de Caribische zon

Oktober-tip: Regatta Bonaire 2024, watersportfestijn in de Caribische zon

In de eerste week van oktober start de 57ste editie van de Regatta Bonaire, het grootste zeil- en  watersportevenement van dit Nederlands-Caribische eiland. Van 6 tot en met 12 oktober vinden verschillende water- en landactiviteiten plaats die volgens Tourism Corporation Bonaire extra gezelligheid naar het eiland brengen.

De Regatta-zeeactiviteiten beginnen op 6 oktober 2024 met internationale watersportwedstrijden en een zwemtocht naar Klein Bonaire. Opbrengsten van deze zwemtocht van 800 meter gaan naar Jong Bonaire, een stichting die zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van jongeren.

Aan de zeilwedstrijden wordt deelgenomen door diverse bootklassen. Daarnaast wordt er gevaren door kite surfers, windsurfers, wing foilers en is er een race met micro boten. Deelnemers uit tientallen landen, van omringende Caribische eilanden tot Noord- en Zuid-Amerika en Europa doen mee aan de diverse watersportwedstrijden.

De landactiviteiten van de Regatta Bonaire concentreren zich voornamelijk rondom het Regatta-dorp langs de Malekon-boulevard in Bonaire’s hoofdstad, Kralendijk. Het Regatta-dorp heeft vijf verschillende gebieden: een speciaal kindergedeelte, een foodtruckgedeelte, een entertainmentgedeelte met live optredens met bands uit Bonaire, Aruba en Curaçao, een eetkraamgedeelte en een winkelgebied met marktkraampjes vol kunst, souvenirs, accessoires en ambacht-demonstraties.