1 maart 2024
Thumbnail voor Online wandelen tijdens ‘Tenerife Walking Festival’

Online wandelen tijdens ‘Tenerife Walking Festival’

AMSTERDAM – Virtuele wandelingen, online rondetafelgesprekken en verschillende webinars. De zesde editie van het Tenerife Walking Festival (TWF) vindt net als veel andere evenementen anders plaats dan normaal. Dit jaar gaat het promoten van alle wandelmogelijkheden via de officiële online kanalen van Turismo de Tenerife en een virtueel festivalplatform.


Van 12 tot 19 maart kunnen natuurliefhebbers en wandelfanaten uit de hele wereld vanuit eigen huis deelnemen aan de verschillende online evenementen. Er worden webinars gegeven waar verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals het bespreken van langeafstandswandelingen. Deelnemers kunnen ook luisteren naar rondetafelgesprekken over te toekomst van natuurtoerisme na covid-19 en welke rol wandelen daarin kan meespelen.

Daarnaast biedt het festival deelnemers de mogelijkheid om een echte wandeling op het eiland virtueel te ervaren. Via een speciale techniek kunnen de wandelaars delen van de routes beleven en meer te weten komen over het gebied.

Tijdens het festival staat de bewustwording en respect voor de natuur centraal. Het digitale aanbod wordt aangevuld met twee wandelroutes voor de lokale bevolking, waarbij wandelen gecombineerd wordt met specifieke acties voor educatie en milieuduurzaamheid.

Zowel particuliere wandelliefhebbers als reisprofessionals kunnen zich gratis inschrijven voor de verschillende online onderdelen via de site van het Tenerife Walking Festival.