8 mei 2024
Thumbnail voor Ook Griekse eilanden Corfu en Evia door brand getroffen

Ook Griekse eilanden Corfu en Evia door brand getroffen

CORFU - Na Rhodos zijn nu ook op de Griekse eilanden en vakantiebestemmingen Corfu en Evia bosbranden uitgebroken.


Zondag brak op het noordelijke deel van Corfu brand uit. Op het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee zou het vuur volgens lokale media al de eerste huizen in het dorp Megoulas hebben bereikt.

Volgens persbureau AFP zijn zondagavond de eerste evacuaties begonnen van vakantiegangers die verblijven op Corfu. Toeristen en inwoners van 12 plaatsen op Corfu, waaronder Santa, Megoula, Porta en Palia Perithia worden volgens persbureau ANA opgeroepen te evacueren.

Nederlandse toeristen geïnterviewd door De Telegraaf maken melding van grote drukte door geëvacueerde mensen in de stad Ipsos op Corfu. In het kleine kustplaatsje Nisaki in het noordoosten van Corfu evacueert de kustwacht mensen vanaf het strand.

Op Evia, een eiland in de Egeïsche Zee voor de oostkust van Attica, zijn volgens lokale hulpdiensten zondag vijf dorpen ontruimd door een bosbrand die wordt aangewakkerd door een sterke wind.

Op Rhodos woeden al bijna een week grote bosbranden die aangewakkerd worden door de harde wind. Al meer dan 19.000 toeristen zijn daar in veiligheid gebracht, onder wie tientallen Nederlanders.