18 oktober 2024
Thumbnail voor Oostenrijk eindigt lockdown alleen voor gevaccineerden

Oostenrijk eindigt lockdown alleen voor gevaccineerden

WENEN - Bondskanselier Karl Nehemmer heeft bekendgemaakt dat de lockdown in Oostenrijk op zondag 12 december zal eindigen voor gevaccineerden. Voor ongevaccineerden blijft de lockdown voor onbepaalde tijd nog van kracht. Details over onder welke voorwaarden de voorzieningen open zullen gaan zijn nog niet bekend.


Nadat het aantal positieve gevallen in Oostenrijk gigantisch toenam, besloot de regering vorige maand strenge maatregelen in te stellen. De lockdown, die voor de hele bevolking gold, heeft drie weken geduurd. Vanaf aanstaande zondag wordt van ongevaccineerden verwacht dat zij alleen naar buiten gaan voor boodschappen, lichaamsbeweging, werk of bezoek aan een arts.

Open voorzieningen
Onder andere de detailhandel, horeca en hotels zullen zondag de deuren weer openen. Er zal deze week nog een overleg plaatsvinden over welke maatregelen hierbij zullen horen. De Oostenrijkse regering ziet op dit moment een daling in het aantal infecties en wil, mede vanwege economische druk, zoveel mogelijk meebuigen met deze sectoren.