18 mei 2024
Thumbnail voor Op inspectiereis met Riverside Luxury Cruises: Kirsten van Diepen maakt kennis met riviercruisen

Op inspectiereis met Riverside Luxury Cruises: Kirsten van Diepen maakt kennis met riviercruisen

WENEN - Kirsten van Diepen, product manager luxe cruises bij Silverjet Vakanties, stapte eind maart in Oostenrijk aan boord van de 5* Mozart van Riverside Luxury Cruises voor een inspectiereis. Samen met diverse product managers, vertegenwoordiging van de rederij, reisagenten en wat mensen van de internationale pers maakt Kirsten kennis met het luxe schip terwijl deze een stukje over de Donau vaart. Kirsten vertelt in de Cruise Special van Reisbizz Magazine over haar eerste kennismaking met riviercruisen.


Kirsten vliegt met Austrian Airlines vanaf Schiphol naar de Oostenrijkse hoofdstad. “In de arrival hal staat iemand klaar met een bordje van Riverside Luxury Cruises. Ik ben de enige die rond de middag land, vandaar dat zij een taxi voor mij hebben geregeld. Na een kort ritje van 20 minuten komen we aan bij het schip.”

Bij binnenkomst op het schip de Mozart wordt Kirsten verwelkomd met een glas champagne. “Ik ben één van de eerste gasten aan boord waardoor de check-in lekker snel gaat. Ik word naar mijn prachtige Penthouse Suite gebracht waar mijn butler mij het één en ander uitlegt over de kamer. De suite is groot, met een heerlijke badkamer met bad en aparte douche en zelfs een verwarmde toiletbril. De Penthouse Suite heeft ook een walk-in closet en een kleine make-up tafel of werkruimte.”

Suites
Alle suites hebben rivierzicht, maar de Harmony Suites hebben alleen een raam, de overige suites hebben een Frans balkon. De afmetingen van de suites zijn tussen de 20 m2 (Harmony Suites) en 80 m2 (Owner Suite). Elke suite heeft een Nespresso machine en een minibar. “Om 18:00 uur worden we verwacht voor de safety-briefing, dus ik heb nog even de tijd om te lunchen en het schip te ontdekken. Ik besluit om te gaan lunchen bij de kleine bistro ‘BLU’ aan de achterzijde van het schip. Hier hebben ze een kleine kaart, uitstekend voor de lunch!”

Wil je meer weten over Kirstens ervaringen aan boord van de Mozart of wat er allemaal mogelijk is aan boord? Lees dan het hele artikel in de Cruise Special van Reisbizz Magazine.