12 mei 2024
Thumbnail voor Op winteravontuur naar bijzondere bestemmingen met de Jong Intra Vakanties

Op winteravontuur naar bijzondere bestemmingen met de Jong Intra Vakanties

TROMSØ - Bij een wintervakantie wordt er al snel gedacht aan wintersporten in Oostenrijk of Frankrijk. En hoewel dit ook tot het aanbod behoort, heeft de Jong Intra Vakanties een aantal bijzondere winterbestemmingen. In de Winterbeleving Special van Reisbizz Magazine licht de reisorganisatie een aantal van deze bestemmingen toe.


Tromsø is een fabelachtige winterbestemming. De IJskathedraal, het Polar Museum en het Polaria Arctisch Themacentrum zijn bezienswaardigheden ín de stad, terwijl je je buiten de stad kunt vermaken tijdens een husky- of sneeuwscootersafari in de wildernis. 's Avonds ga je met professionele gidsen op zoek naar het Noorderlicht, dat bij helder weer aan de hemel danst. De zon is inmiddels verdwenen (tot 21 januari), maar dat zit geen enkele activiteit in de weg. In de poolnacht zorgt de weerkaatsing van de sneeuw dat het niet helemaal donker wordt.

Tromsø ‘het Parijs van het Noorden’
De luchthaven van Tromsø ligt dicht bij de stad, dus de transfertijd is minder dan een half uurtje. Zo blijft er meer tijd over voor het winteravontuur. Tromsø wordt ‘het Parijs van het Noorden’ genoemd. Waarom? De havenstad is bruisend met een leuke mix van winkels, hotels, restaurants en cafés. Een magneet voor een internationaal publiek. Geniet van heerlijke gerechten met lokale producten. De vis is zó vers, dat hij een uur na de vangst al op uw bord ligt. Goed eten is belangrijk, want je hebt energie nodig voor de sneeuwschoenwandeling of noorderlichtsafari.

Ben je benieuwd naar de andere bijzondere winterbestemmingen van de Jong Intra Vakanties? Lees dan de het volledige artikel in de Winterbeleving Special van Reisbizz Magazine.