17 mei 2024
Thumbnail voor Openbare ruimtes in Abu Dhabi voor iedereen toegankelijk na versoepeling coronamaatregelen

Openbare ruimtes in Abu Dhabi voor iedereen toegankelijk na versoepeling coronamaatregelen

ABU DHABI - De National Emergency Crisis and Disasters Management Authority (NECDMA) van de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen in Abu Dhabi zijn versoepelt. Sinds de ochtend van 7 november is het niet meer verplicht om de AL Hosn Green Pass te laten zien om openbare ruimtes te mogen betreden.


De Al Hosn Green Pass is een digitaal document dat in de Verenigde Arabische Emiraten werd verleent aan de reizigers die voldeden aan de test- en vaccinatievereisten van het land. Het document werd in juni vorig jaar geïntroduceerd en was nodig om alle openbare ruimtes in Abu Dhabi te betreden. Het is nu niet langer nodig om de Al Hosn Green Pass te laten zien om attracties, hotels en openbare overdekte plaatsen in Abu Dhabi binnen te komen.

Mondkapjesplicht
Daarnaast werd aangekondigd dat mondkapjes nu optioneel zijn in alle open gelegenheden en besloten ruimtes in Abu Dhabi, dit geldt ook voor gebedshuizen en moskeeën. Het dragen van een mondkapje blijft nog wel verplicht voor gezondheidsinstellingen.