21 mei 2024
Thumbnail voor Opmerkelijke groei vakantieboekingen onder senioren

Opmerkelijke groei vakantieboekingen onder senioren

GOOR - De eerste vaccinatieprikken zijn gezet en de vakantieboekingen schieten al omhoog. Er is in de afgelopen twee weken een merkwaardige groei te zien van de boekingen onder senioren.


De afgelopen twee weken is het aantal vakantieboekingen, gemaakt door senioren, enorm toegenomen. Het is een opvallende trendbreuk ten opzichte van de afgelopen maanden waarin het aantal boekingen aanzienlijk lager lag.

De voornaamste reden van deze groei wordt gezien in de forste stijging van het aantal gezette vaccinaties. “Dat maakt dat deze doelgroep weer plannen durft te maken en vooruitkijkt”, vertelt Oad-directeur Arjan Koster.

“Het is overduidelijk dat men toe is aan een vakantie en wil uitkijken naar een uitje”, laat de reisorganisatie weten. Wel gaan de mensen wat later in het jaar op vakantie. De vakanties die geboekt worden, kennen bijna allemaal een vertrekdatum vanaf juni. “Dat is op zich niet verwonderlijk, gezien de reisbeperkingen die nu nog gelden. Wel geeft dit druk op het naseizoen”, zegt de directeur.

Ook worden de reisvouchers die vorig jaar zijn uitgegeven vaak ingewisseld voor een nieuwe vakantie. Koster: “Ondanks dat het voucherfonds nog niet in de lucht is, zijn wij begonnen met uitbetalen conform de gestelde richtlijnen vanuit de SGR en de ACM. Natuurlijk hopen we dat mensen hun voucher weer verzilveren voor een nieuwe vakantie.”