19 april 2024
Thumbnail voor Parkeren bij vliegveld deze zomer flink goedkoper dan voorgaande jaren

Parkeren bij vliegveld deze zomer flink goedkoper dan voorgaande jaren

Ondanks de hoge inflatie in Nederland zijn de parkeerkosten rondom luchthavens voor komende zomer gedaald. Waar je op Nederlandse vliegvelden vorige zomer gemiddeld €71,31 betaalde voor acht dagen parkeren is dit komende zomervakantie €66,16, een daling van ruim zeven procent.

Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van vergelijkingsplatform Parkos. De aanbieder van parkeerplekken rondom vliegvelden maakte een vergelijking tussen de prijzen op Nederlandse vliegvelden en vliegvelden die veel door Nederlanders worden gebruikt en vergeleek de prijzen van de zomer vorig jaar.

Toenemende concurrentie
“De dalende prijs komt onder andere doordat de concurrentie in de markt toeneemt”, zegt Guus Kerstholt van Parkos. “Er zijn simpelweg meer parkeeraanbieders waaruit mensen kunnen kiezen. Deze toenemende concurrentie is niet enkel afkomstig uit Nederland, maar ook vanuit Duitsland. Nederlanders kiezen namelijk steeds vaker voor vluchten vanaf Duitse luchthavens. De prijs is daarbij een belangrijk aspect om zich van de concurrenten te onderscheiden. Wel is de verwachting dat de prijzen richting de zomer weer gaan stijgen, naarmate de beschikbaarheid afneemt en de goedkoopste parkeeraanbieders volgeboekt zijn.”

Over de grens kijken
Als we over de grens kijken per vliegveld dan is de goedkoopste parkeeroptie bij Frankfurt Hahn Airport. Hier betaal je €37,27 voor acht dagen parkeren in de zomervakantie. Het duurste voor diezelfde periode van acht dagen sta je, van alle vliegvelden uit de vergelijking, bij Rotterdam The Hague Airport. Hier zijn de kosten €97,26 voor een week. Op Schiphol kost een plekje gemiddeld €66,55.

Uit het onderzoek blijkt verder ook dat het niet op alle vliegvelden goedkoper is geworden ten opzichte van vorig jaar. De grootste procentuele stijging is te zien bij Groningen Airport Eelde, met een stijging van ruim vijf procent.