16 juni 2024
Thumbnail voor Passagierscijfers Schiphol nu voor meer dan de helft hersteld

Passagierscijfers Schiphol nu voor meer dan de helft hersteld

SCHIPHOL - Schiphol heeft het aantal passagiers in augustus flink zien herstellen, tot ongeveer 55 procent van het niveau vóór de coronacrisis. Vorige maand reisden er in totaal 3,8 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, ten opzichte van 6,8 miljoen in augustus 2019.


In juli bedroeg het aantal passagiers slechts 45 procent ten opzichte van dezelfde maand twee jaar eerder, en in juni was het maar 26 procent. De passagierscijfers op Schiphol vertonen de afgelopen maanden dus een duidelijk stijgende lijn, al zijn ze nog lang niet volledig hersteld.

Ten opzichte van augustus 2020 is het aantal reizigers verdubbeld.

Traag herstel longhaul
De luchthaven heeft er veel last van dat het intercontinentale passagiersverkeer door alle restricties nog grotendeels platligt. Op luchthavens met alleen Europese vluchten, zoals Rotterdam The Hague Airport (ook onderdeel van de Schiphol Group), gaat het herstel daarom sneller.

Op het Rotterdamse vliegveld is het aantal passagiers in augustus gestegen tot 68 procent van het oude niveau, zo werd maandag al bekend. Van die andere grote Nederlandse luchthaven, Eindhoven Airport, zijn recent nog geen passagierscijfers bekendgemaakt.

Vrachtvolume stabiel in augustus
Het aantal volledige vrachtvluchten is op Schiphol gestegen ten opzichte van 2019, van 1.194 naar 1.743. Hiermee wordt het vervoerde tonnage dat normaliter op passagiersvluchten wordt vervoerd gecompenseerd. Het totale vervoerde volume was vergeleken met 2019 gelijk: bijna 131.000 ton.