14 juli 2024
Thumbnail voor Paul van Laarhoven: ‘Op Bali zelf komt het ‘normale’ leven langzaam terug’

Paul van Laarhoven: ‘Op Bali zelf komt het ‘normale’ leven langzaam terug’

RIDDERKERK - Nu Indonesië weer open is en Nederlandse reizigers weer afreizen naar de bestemming, is Reisbizz benieuwd naar de reacties. Daarom namen wij contact op met Paul van Laarhoven, manager touroperating bij de Jong Intra Vakanties, over de eerste reizigers die met de organisatie naar Indonesië reizen.


Tot voor kort mochten alleen coronaproof gecertificeerde hotels buitenlandse toeristen ontvangen, maar inmiddels geldt dat voor alle accommodaties die open zijn. De belangrijkste airports zijn open: Jakarta, Bali, Medan, Surabaya, Makassar, Manado en Yogyakarta. Feitelijk is de enige vereiste nog een PCR-test voor vertrek en het resultaat daarvan en je vaccinatiebewijs tonen bij aankomst.

Paul van Laarhoven: “Klanten moeten daarvoor een Indonesische app downloaden waar ze die gegevens in kunnen zetten. Met de QR-code in de app krijg je toegang tot winkels en restaurants. De testen na aankomst zijn vervallen.” Een verzekeringsbewijs is vereist waarbij men moet laten zien dat Covid gerelateerde kosten gedekt zijn. Mondkapjes zijn nog verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en openbare gebouwen.

Annette Segering, The Travel Club
“Ik heb gisteren bericht ontvangen dat mijn klanten enorm genieten op Bali en de reis goed geregeld is. De gids ter plaatse is ook een grote meerwaarde omdat hij veel laat zien en kan vertellen. De klant merkt aan alles dat de locals erg blij zijn met toeristen. Deze reis is nu voor de derde keer omgeboekt door Corona en ze zijn enorm blij dat ze konden gaan. Dat was nog wel even spannend. De maatregelen die vooraf kenbaar zijn gemaakt, zoals een PCR test ter plaatse en de app die voor Indonesië gedownload moet worden, hoefde niet”, aldus Annette Segerink van The Travel Club.

Toenemende belangstelling
“Veel hotels hebben ‘Welcome back to Bali’ promoties met aantrekkelijke prijzen. En dat zien we terug in een mooi aantal dagelijkse boekingen. Ook voor rondreizen en op maat samengestelde reizen zien we weer een toenemende belangstelling. Sumatra en Java zijn goed bereisbaar, veel accommodaties zien er zelfs beter uit dan voor de Corona crisis.”

Normale leven weer terug
“Op Bali zelf komt het ‘normale’ leven langzaam terug. De meeste hotels zijn weer geopend evenals lokale restaurants en winkels. Na 2 jaar ellende is iedereen ongelofelijk blij weer toeristen te kunnen verwelkomen. Natuurlijk draait nog niet alles op volle sterkte en is ook nog niet alles open, maar de toeristische attracties zijn klaar om toeristen te ontvangen”, vervolgt van Laarhoven.