18 april 2024
Thumbnail voor Pegasus Airlines start vluchten tussen Maastricht en Antalya

Pegasus Airlines start vluchten tussen Maastricht en Antalya

Pegasus Airlines vliegt vanaf 22 april twee keer per week vanaf Maastricht Aachen Airport naar Antalya. De rest van het zomerseizoen vliegt de Turkse maatschappij elke maandag- en donderdagavond met een Airbus A320 naar deze badplaats. De luchthaven hoopt dat Pegasus op termijn naar nog meer Turkse bestemmingen gaat vliegen.

Na het plotselinge beëindigen van de Lumiwings-lijndienst naar Bosnië-Herzegovina is dit een meevaller voor de Limburgse luchthaven. Door de komst van Pegasus zijn er in het zomerseizoen weer drie maatschappijen op het vliegveld actief met passagierslijnvluchten: de andere zijn Ryanair en Corendon. Laatstgenoemde vliegt ook op Antalya.

“We zijn trots om Pegasus Airlines aan onze luchthaven te verbinden. We zetten in op een meerjarige samenwerking, waarbij we starten met passagiersvluchten naar Antalya en mogelijk op termijn nog andere bestemmingen. De relatief stille en zuinige vliegtuigen van Pegasus passen uitstekend bij de toekomstbestendige en omgevingsbewuste luchthaven die we willen zijn”, zegt Dean Boljuncic, head of commercial development.

Maastricht Aachen Airport wordt de vierde Nederlandse luchthaven waarop Pegasus actief is, naast Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. De maatschappij richt zich met de lijndienst van Maastricht naar Antalya op losse ticketverkopen, terwijl bij Corendon de focus ligt op pakketreizen.