20 april 2024
Thumbnail voor Peter van Veenendaal: Veel reizigers kiezen Amerika of Canada als eerste verre reis na corona

Peter van Veenendaal: Veel reizigers kiezen Amerika of Canada als eerste verre reis na corona

ROTTERDAM - Peter van Veenendaal is al zeventien jaar Product Manager USA & Canada bij Travel Trend en met meer dan vijftig bezoeken aan Noord-Amerika kun je hem met recht een kenner noemen. Reisbizz Magazine vroeg Peter naar de belangrijkste ontwikkelingen in reizen naar Noord-Amerika en zijn tips voor reisagenten. “Noord-Amerika is back in business.”


Naast de vele omboekers van 2020 en 2021 bij Travel Trend, heeft de reisorganisatie veel klanten die Amerika en Canada kiezen als hun eerste verre bestemming na de pandemie. De reissommen zijn hoger, mede doordat reizigers na twee jaar corona meer willen investeren in hun uitgestelde reis. “Het is voor ons meer werk dan ooit geweest om alle reizen in goede banen te leiden vanwege alle vluchtwijzigingen, krapte in beschikbaarheid van campers, auto’s en Orlando villa’s, en een onderbezetting in de gehele keten. Maar het is het extra werk absoluut waard geweest”, zegt Peter in gesprek met het magazine.

Wat is het belangrijkste verschil tussen reizen in Amerika en Canada?
“Amerika is een meer year-round bestemming, waar de winter in Canada zich minder goed leent voor fly-drives. Beide landen kennen spectaculaire nationale parken. Het grootste verschil is misschien dat Amerika meer ‘man-made’ entertainment opties biedt, zoals Disneyworld, en tropische stranden kent. Reizen in Canada speelt zich ook gedeeltelijk af op en rond het water, bijvoorbeeld om walvissen of orka’s te spotten.”

Naar Amerika stellen reisagenten ook graag zelf reizen samen. Wat is de belangrijkste toevoegde waarde die Travel Trend daarin biedt?
“Onze kennis en ervaring in maatwerk in Noord-Amerika is ongekend. Dit is wat wij al 45 jaar dag in dag uit doen. Een reis zelf samenstellen lijkt eenvoudiger dan het is, maar er komt veel meer bij kijken dan men zich vaak realiseert. Dat is met name de afgelopen jaren wel gebleken. En met onze optionele excursies kunnen we een reis uniek maken voor elke klant. Een limo tour door Las Vegas, snorkelen met zeekoeien, een bezoek aan Alcatraz, rafting op de Colorado rivier, een fietstour door The Big Apple, noem maar op. Met zo’n aangeklede reis verdient de reisagent ook meteen meer, vanwege de hogere reissom.”

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van Travel Trend voor het samenstellen van een Amerika reis? Of wil je persoonlijke tips van Peter? Lees dan het hele artikel in de Noord-Amerika Special van Reisbizz Magazine.