14 april 2024
Thumbnail voor Poll: reisbeurzen in binnen- en buitenland onverminderd populair

Poll: reisbeurzen in binnen- en buitenland onverminderd populair

Vorige week eindigde in Berlijn de jaarlijkse ITB. De beurs is, naast de vakantiebeurs in Utrecht in januari, elk jaar weer een belangrijke beurs in de reisindustrie. In de reiswereld worden elk jaar diverse beurzen over heel de wereld georganiseerd. Een aanzienlijk deel van de Nederlandse reisprofessionals neemt actief aan reisbeurzen in zowel binnen- als buitenland. Dat blijkt uit de wekelijkse poll van Reisbizz.

De wekelijkse Reisbizz-poll toont aan dat 49 procent van de respondenten jaarlijks beurzen bijwoont, zowel in Nederland als over de grens. Deze bevinding benadrukt de betrokkenheid van Nederlandse professionals bij de internationale reisindustrie en hun bereidheid om deel te nemen aan evenementen buiten de nationale grenzen.

Opvallend is dat 31 procent van de respondenten aangeeft alleen beurzen in Nederland te bezoeken. Hoewel deze groep kleiner is dan de groep die internationale evenementen bijwoont, laat het zien dat er nog steeds een aanzienlijke interesse is in nationale reisevenementen. Aan de andere kant geeft 20 procent van de respondenten aan nooit naar beurzen te gaan.

Hoewel een aanzienlijk deel van de professionals actief deelneemt aan zowel nationale als internationale reisbeurzen, zijn er dus ook Nederlandse reisprofessionals die zich liever richten op Nederlandse beurzen of andere methoden verkiezen om hun professionele netwerken uit te breiden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de industrie.