23 juli 2024
Thumbnail voor Positief reisadvies voor Corsica en Hongarije

Positief reisadvies voor Corsica en Hongarije

DEN HAAG – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten de kleurcodes van Hongarije en het Franse eiland Corsica te veranderen. Vanaf morgen kleuren beide van oranje naar geel en geldt er vanuit Nederland een positief reisadvies.


Heel Hongarije kleurt vanaf 4 juni geel. Het ministerie benadrukt wel dat er een inreisverbod geldt waar beperkt uitzonderingen op mogelijk zijn, zoals voor studenten en zakenreizigers. Na een verblijf in Hongarije, is het bij terugkeer in Nederland niet nodig om te testen of in quarantaine te gaan. Er is nog wel een testverplichting voor reizen van Nederland naar Hongarije.

Corsica
De kleurcode voor het vasteland van Frankrijk blijft oranje aangezien het land een hoogrisicogebied is. Vanaf 4 juni wordt het eiland Corsica geel. Door de verbeterde gezondheidssituatie is het eiland niet langer een hoogrisicogebied.

Bij terugkeer naar Nederland vanaf Corsica is het niet nodig om een negatieve testuitslag te tonen of in quarantaine te gaan. Dit geldt wel voor terugkeer vanuit de rest van Frankrijk. Ook wanneer er van Corsica gereisd wordt via een hoogrisicogebied, bijvoorbeeld via de rest van Frankrijk, naar Nederland, geldt de testverplichting en een tiendaagse quarantaine bij terugkomst.