23 juli 2024
Thumbnail voor Prijsvrij/D-reizen ziet aanzienlijke groei in boekingen

Prijsvrij/D-reizen ziet aanzienlijke groei in boekingen

In januari 2024 heeft Prijsvrij/D-reizen, een groei van 33 procent in online boekingen genoteerd ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Deze stijging benadrukt dat ondanks de huidige economische situatie, Nederlanders vasthouden aan hun reisgewoonten.

Mathijs Bos, Director Marketing bij Prijsvrij/D-reizen: “De groei bij Prijsvrij/D-reizen geldt voor zowel de last minute winterboekingen voor dit vakantieseizoen als voor de boekingen voor de mei- en zomervakantie, wat duidt op een consistente toename onder Nederlanders in de vraag naar vakanties in alle seizoenen. De grootste groei wordt geboekt in populaire en relatief nieuwe bestemmingen zoals de Turkse Riviera, Dubai, Malta en de Costa Del Sol. Deze bestemmingen zien een verdubbeling of soms zelf een verdrievoudiging van boekingsaantallen ten opzichte van een jaar eerder.”

De recente groei in het aantal boekingen weerspiegelt een opvallende trend onder Nederlandse consumenten: de wens om te reizen blijft, zelfs in tijden van financiële onzekerheid. Deze trend laat ziet dat vakanties en reizen worden gezien als iets essentieels en niet langer als een luxe product.