27 april 2024
Thumbnail voor Primeur voor Schiphol met eerste Europese Oneworld-lounge

Primeur voor Schiphol met eerste Europese Oneworld-lounge

Oneworld heeft woensdag haar eerste Europese luchthavenlounge geopend. De primeur ging naar Schiphol, dat de tweede luchthaven ter wereld wordt waar de luchtvaartalliantie een eigen lounge heeft. Vorige maand werd de allereerste geopend, op Incheon bij Seoul.

Aan de opening ging een bouwproject van elf maanden vooraf, en de gelegenheid ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. Tientallen internationale gasten woonden de ceremonie bij.

De inrichting van de lounge werd ontworpen door het Nederlandse D/Dock, dat eerder onder andere de Aspire Lounge en de Star Alliance-lounge op Schiphol ontwierp. Het ontwerp werd geïnspireerd op het Oneworld-blauw en de Amsterdamse bruggen en kanalen.

Gasten kunnen in de lounge een hapje eten, iets drinken of werken. Grote ramen bieden uitzicht op de D- en E-pier.

In totaal acht Oneworld-leden vliegen op Schiphol: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Qatar Airways, Royal Air Maroc en Royal Jordanian Airlines.

De lounge is toegankelijk voor reizigers met een Business of First Class-ticket van de aangesloten leden, en voor frequent flyers met een hoge status.

Er is plek voor 118 reizigers. De lounge opent voor het publiek op donderdag 22 februari om 5.30 uur.