26 mei 2024
Thumbnail voor QR-code vereist voor reizen in Parijs tijdens Olympische Spelen

QR-code vereist voor reizen in Parijs tijdens Olympische Spelen

Toeristen die voor de komende periode een stedentrip naar Parijs gepland hebben, moeten rekening houden met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen. Verschillende metrolijnen worden onder handen genomen, wat voor langere reistijden zorgt. Bekende picknickplekken zijn gesloten, honderden militairen patrouilleren door de straten en vanaf juni is een QR-code vereist voor reizen binnen de stad.

Het QR-systeem wordt geïntegreerd in de officiële app van de Olympische Spelen. Gebruikers moeten de code scannen om toegang te krijgen tot bepaalde gebieden. De code zal volgens de Franse overheid als het ware dienen als een elektronische toegangspas. De QR-code zal niet alleen toegang verlenen, maar helpt de Franse autoriteiten ook om een beter beeld te krijgen van drukke plekken voor crowd-control en beveiligingsmaatregelen.

De voorbereidingen op de Spelen wekken veel irritatie op bij Parijzenaren. Vanwege de verwachte drukte heeft de Franse regering posters opgehangen waarmee ze bewoners adviseren de stad te verlaten tijdens de Spelen, om zoveel mogelijk drukte te vermijden. Daarnaast worden mensen ontmoedigd om gebruik te maken van het openbaar vervoer in aanloop en tijdens het sportevenement.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.