1 maart 2024
Thumbnail voor Recordaantal bezoekers voor Nederlandse vakantieparken

Recordaantal bezoekers voor Nederlandse vakantieparken

SNEEK - Afgelopen voorjaarsvakantie zijn de bezoekersaantallen van Nederlandse vakantieparken met 38 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde Nederlandse vakantiepark was voor 94 procent bezet tijdens de vakantie. Uit statistieken van vakantiepark-expert Parkvakanties blijken alle records te zijn verbroken.


Ook met Pasen en de meivakantie beginnen de boekingen van Nederlandse toeristen voor verschillende parken binnen te stromen. “Mensen hebben van het mooie weer kunnen genieten en de behoefte om er weer snel op uit te trekken is daardoor groter”, vertelt Laurens Taekema van Parkvakanties. “Dat de parken in deze perioden vol zullen zitten, is nu al zo goed als zeker.”

Wel vond Parkvakanties een daling in het aantal Duitse toeristen in de Nederlandse vakantieparken. Sinds Duitsland een negatief reisadvies voor Nederland heeft uitgegeven, was er een daling van 32 procent in het aantal Duitse reserveringen voor de voorjaarsvakantie. “Desondanks zorgde de afname van het aantal buitenlandse gasten niet voor lege Nederlandse vakantie- en bungalowparken. Sterker nog, de vakantieparken zijn tijdens de afgelopen schoolvakanties nog nooit zo volgeboekt geweest als nu”, aldus Parkvakanties.