16 september 2024
Thumbnail voor Recordomzet TUI: ‘Boekingsniveau zes procent hoger dan vorig jaar’

Recordomzet TUI: ‘Boekingsniveau zes procent hoger dan vorig jaar’

De TUI Group heeft een succesvol derde kwartaal van boekjaar 2024 achter de rug. Met 5,8 miljoen gasten in deze periode behaalde het bedrijf een recordomzet van 5,8 miljard euro. Dat meldt TUI woensdag.

De omzet steeg met 9 procent ten opzichte van 2023 (toen 5,3 miljard euro). De operationele winst (EBIT) steeg met 62 miljoen euro tot 232 miljoen in het derde kwartaal. De CEO van de TUI Group, Sebastian Ebel, is trots op de resultaten. “Voor de achtste keer op rij rapporteren we flinke groei in onze resultaten. In een uitdagende marktomgeving, toont dit de kracht en toekomstige levensvatbaarheid van ons bedrijfsmodel.”

TUI meldt dat de zomer van 2024 goed verloopt. “We zien een boekingsniveau dat 6 procent hoger ligt dan vorig jaar, terwijl de prijzen hoog blijven, gemiddeld liggen de prijzen 3 procent hoger dan vorig jaar.” Voor de zomer van 2024 is 88 procent van de capaciteit verkocht. Ook voor de aanstaande winter zijn de verwachtingen hoog. “Boekingen voor de winter van 2024/25 bevinden zich momenteel nog in een vroeg stadium, waarbij de start van het seizoen veelbelovend lijkt. De boekingen liggen op hetzelfde hoge niveau als vorig jaar.”