19 juli 2024
Thumbnail voor Reisbizz aanwezig tijdens officiële doopceremonie MSC World Europa

Reisbizz aanwezig tijdens officiële doopceremonie MSC World Europa

DOHA - Dat Qatar de komende tijd in het teken van het WK Voetbal staat, is wel duidelijk. Maar nog een ander groot evenement trekt bezoekers naar de hoofdstad Doha: de doopceremonie van MSC Cruises nieuwste, “meest innovatieve, futuristische en ‘s werelds grootste milieugerichte” cruisepassagiersschip, MSC World Europa en Reisbizz is hierbij aanwezig.


Reisagenten, reisbureau-eigenaren en pers van over de hele wereld trekken deze dagen richting Qatar om het luxe schip te bewonderen. Gedurende zes dagen staat MSC World Europa in het teken van de lancering van het schip en verwelkomt het de gasten met hun luxe services.

Doopceremonie
Aanstaande zondag 13 november is de officiële doopceremonie van het nieuwe schip van MSC. Dit zal een spectaculair evenement worden met live entertainment en optredens. Uiteraard wordt er een fles champagne gebroken tegen de zijkant van het schip om het schip officieel te dopen. Tijdens het traditionele moment wordt de skyline van Doha verlicht met vuurwerk.

Het uitzicht vanaf MSC World Europa op Doha

Opening Grand Cruise Terminal
Het evenement markeert tevens de officiële opening van de gloednieuwe Grand Cruise Terminal van Doha, een ultramoderne aankomst- en vertrekhal van 258.333 vierkante meter die tot 28.000 passagiers per dag kan ontvangen en de capaciteit heeft voor twee mega-cruiseschepen. Cruisepassagiers kunnen onder meer genieten van een groot aquarium in de terminal en een galerij die gespecialiseerd is in islamitische kunst. Gedurende het WK Voetbal, dat 20 november begint, dient MSC World Europa als hotel voor voetbalgasten.

Het schip begint op 20 december 2022 aan haar eerste reis en biedt cruises van zeven nachten aan naar Doha, Qatar, Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, de Verenigde Arabische Emiraten en  Dammam in Saoedi-Arabië. In maart 2023 verhuist MSC World Europa naar de Middellandse Zee waar er cruises van zeven nachten worden aangeboden naar Genua, Napels, Messina, Valletta, Barcelona en Marseille.

Volg onze pagina’s op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de reis in Qatar. Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief waarmee je als eerste het Reisbizz Magazine ontvangt waar een geheel verslag van de reis zal verschijnen.