16 september 2024
Thumbnail voor Reisbizz Special Podcast: ‘Botswana is het authentieke Afrika’

Reisbizz Special Podcast: ‘Botswana is het authentieke Afrika’

In de nieuwste Reisbizz Special Podcast bespreken hoofdredacteur Natasja Hoogstede en redacteur Fleur Verster samen met Eveline de Waal (Live To Travel) en Marlous de Boer (The Travel Club Epe) het fascinerende Afrika.

Marlous, die Afrika al meerdere keren bezocht, deelt haar ervaringen, waaronder haar recente verblijf in de B&B van Mirjam uit ‘B&B Vol Liefde’. Ook Eveline beschouwt Afrika als een bijzondere bestemming, waarbij Botswana een gedeelde favoriet is.

Volgens Eveline is Botswana hét land om het authentieke Afrika te ervaren. Het land kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en vermijdt daardoor het massatoerisme. Wat Botswana uniek maakt, is onder andere het ontbreken van hekken tussen nationale parken, waardoor je zomaar olifanten op de weg kunt tegenkomen. Ook Marlous heeft bijzondere herinneringen aan dit land. Ze vertelt over haar studiereis naar de Okavangodelta met een fly-in safari als haar meest bijzondere ervaring, wat er zelfs voor zorgde dat er een traan over haar wang rolde. 

Eveline en Marlous benadrukken ook dat Afrika veel veiliger is dan vaak gedacht wordt. "Als je je goed voorbereidt, is het echt niet gevaarlijker dan Amsterdam." Ze bespreken daarnaast het belang van respectvol omgaan met de lokale bevolking en dieren tijdens je reis door Afrika. Meer tips en verhalen over dit continent hoor je in de nieuwste aflevering van de Reisbizz Special Podcast.

Luister de podcast nu hieronder. 

Meld je nu hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste het Reisbizz Magazine met de Afrika Special in je mailbox.