27 mei 2024
Thumbnail voor Reisorganisatie TUI pleit voor een langere zomervakantie

Reisorganisatie TUI pleit voor een langere zomervakantie

HANNOVER - TUI wil de periode waarin mensen reizen kunnen boeken deze zomer verlengen om aan de toenemende vraag naar zonvakanties te kunnen voldoen. “We zien een enorme vraag tegen het einde van het seizoen, verlenging is haalbaar en dat moet ook overeengekomen worden met de bestemmingen”, aldus de Duitse topman van TUI Group, Friedrich Joussen, in toelichting op de halfjaarcijfers van de touroperator.


Die voorlopige cijfers, van oktober 2020 tot en met maart 2021, waren vanwege de wereldwijde reisbeperkingen uiteraard abominabel. TUI haalde een omzet van 716 miljoen euro, een daling van 89 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Vergeleken met de zomer van 2019 ligt het aantal boekingen dit jaar 69 procent lager. In totaal hebben 2,6 miljoen mensen een vakantiereis geboekt.

TUI verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar echter weer een capaciteit van 75 procent ten opzichte van 2019 te zullen hebben. Over de lange termijn maakt CEO ‘Fritz’ Joussen zich echter bepaald geen zorgen, zo noteert persbureau DPA: “De mensen worden ouder en hebben meer vrijetijd. Die megatrends gaan gewoon door, ook na de pandemie. We moeten wel eerst 2021 overleven.”

Deze website heeft de Nederlandse tak van TUI benaderd voor een reactie.