17 mei 2024
Thumbnail voor Reizigers Hongkong direct welkom bij openbare locaties na versoepeling coronamaatregelen

Reizigers Hongkong direct welkom bij openbare locaties na versoepeling coronamaatregelen

HONGKONG - Hongkong heeft zijn coronamaatregelen versoepeld door de zogenoemde '0+3-regeling' af te schaffen. Internationale reizigers mogen nu direct na aankomst in Hong Kong openbare gelegenheden bezoeken. De overige test- en vaccinatievereisten zijn wel nog steeds van kracht.


Door de 0+3-regeling moesten bezoekers minimaal drie dagen wachten voordat zij restaurants, bars, attracties en andere openbare gelegenheden mochten bezoeken. Met de ‘Leave Home Safe’-app, die reizigers verplicht moeten downloaden, kregen bezoekers een oranje kleurcode, waardoor ze bepaalde locaties niet konden betreden.

Test- en vaccinatievereisten
Reizigers mogen Hongkong alleen betreden met een vaccinatiebewijs van drie coronavaccinaties en een gezondheidsverklaring. Voordat ze vertrekken moeten ze nog een negatieve antigeentest uitvoeren. Daarnaast moeten internationale reizigers bij aankomst op de luchthaven en op de tweede dag van hun bezoek nog steeds een PCR-test afleggen, evenals de snelle antigeentests gedurdende de vijf eerste dagen. Met de afschaffing van de oranje gezondheidscode krijgen reizigers die negatief testen een blauwe code op hun gezondheidsapp en kunnen zich vrij door de stad bewegen.

De bijgewerkte regels zijn sinds 14 december van kracht. In september werd de verplichte hotelquarantaine al afgeschaft.