23 mei 2024
Thumbnail voor Reizigers vinden rustige plek met druktemeter in Schiphol app

Reizigers vinden rustige plek met druktemeter in Schiphol app

SCHIPHOL - Schiphol heeft aan de plattegrond in de Schiphol-app een druktemeter toegevoegd die aangeeft waar rustige en drukke plekken zijn op de luchthaven na de veiligheidscontrole. Zo kunnen reizigers via hun telefoon een rustige plek opzoeken waar eenvoudig 1,5 meter afstand gehouden kan worden.


De nieuwe plattegrond is direct te bekijken op de landingspagina van de app. Aan de hand van kleuren worden drukke plekken na de beveiligingscontrole aangegeven. Blauwe locaties zijn rustiger, roze locaties zijn drukker. Gebieden die niet zijn ingekleurd, zijn erg rustig.

“De informatiebehoefte van reizigers is enorm veranderd vanwege het coronavirus, op deze manier kunnen we daar verder in voorzien”, vertelt Sjoerd Blüm, Chief Information Officer bij Royal Schiphol Group. “Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste reizigers na het passeren van de beveiligingscontrole gebruik maken van de Schiphol App. Daarnaast is dit het gebied op de luchthaven waarbij de reizigers de meeste tijd doorbrengen.”

Naast de bestaande coronavoorschriften en -maatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje, kunnen reizigers op basis van de druktemeter zelf bepalen waar ze het beste hun tijd kunnen doorbrengen voor vertrek van hun vlucht.