17 mei 2024
Thumbnail voor Reizigers zonder booster in quarantaine na terugkeer uit Turkije en elf andere landen

Reizigers zonder booster in quarantaine na terugkeer uit Turkije en elf andere landen

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt vanwege een toename van het aantal coronabesmettingen dinsdag het reisadvies van Turkije, Suriname en nog tien andere landen aan. Deze landen worden toegevoegd aan de lijst van zeerhoogrisicogebieden. Reizigers zonder boosterprik moeten bij terugkeer naar Nederland vanuit deze landen tien dagen in quarantaine.


De andere landen waarvoor de quarantaineplicht gaat gelden zijn Albanië, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Costa Rica, Guyana, Libanon, Noord-Macedonië, Panama, Servië en Tunesië. De quarantaineplicht geldt niet voor kinderen van 12 jaar of jonger. Voor terugkeer naar Nederland moet een quarantaineverklaring worden ingevuld.

Reizigers die minimaal zeven dagen voor hun terugreis zijn gevaccineerd met een boosterprik, hoeven niet verplicht in quarantaine. Wel moeten zij, net als alle andere reizigers, een negatieve coronatest laten zien bij aankomst. Een PCR-test mag bij vertrek maximaal 48 uur oud zijn, een sneltest niet meer dan 24 uur.