20 juni 2024
Thumbnail voor Riksja Travel: Actieve reizen binnen Europa dé trend van 2021

Riksja Travel: Actieve reizen binnen Europa dé trend van 2021

LEIDEN - Riksja Travel ziet een groei van 50 procent aan reisaanvragen ten opzichte van december 2020. Vooral reizen naar Europese bestemmingen zoals Griekenland, Kroatië en Scandinavië zijn op dit moment populair. Daar komt bij dat mensen vooral actieve reizen willen maken.


Ondanks de wens voor actieve rondreizen, geven reizigers wél aan op zoek te zijn naar rust en plekken weg van de massa. Riksja Travel ziet daarom ook een toename in de aanvragen op natuurreizen. “Door alle coronabeperkingen hebben mensen genoeg thuis op de bank gehangen. Tijd voor actie, zolang dat relaxed, gezond en veilig kan. Rondreizen binnen Europa zijn in trek’’, aldus Fenny Koppen, CEO van Riksja Travel. 

Reizigersonderzoek
De voorwaarden voor mensen om weer op reis te gaan, is door Riksja Travel uitgevraagd met een grootschalig reizigersonderzoek in de afgelopen week. Hieruit blijkt dat de verandering qua reisadvies veel effect heeft op de reisbereidheid. 44 procent van de reizigers wil met beperkte risico's gewoon op reis. 50 procent van de reizigers vindt quarantaine na terugkomst acceptabel. Ook zijn flexibele reisvoorwaarden zeer belangrijk geworden en medebepalend voor het wel of niet boeken van een vakantie voor deze zomer.