19 juli 2024
Thumbnail voor Rob Schilten vanuit Rhodos: Media maken de reisbranche kapot

Rob Schilten vanuit Rhodos: Media maken de reisbranche kapot

RHODOS - Samen met zijn familie geniet Rob Schilten, directeur/eigenaar van VX de Planeet uit Wijchen, van een vakantie op het Griekse eiland Rhodos. Schilten kan echter maar kort genieten van de rust. Op het moment staat zijn telefoon roodgloeiend. De vele ongeruste klanten weten hem te vinden. “De media maakt de reisbranche kapot, het is een gekte”, vertelt Schilten aan Reisbizz.nl.


Op Rhodos is het goed vertoeven volgens Schilten. “De Grieken ontvangen ons met open armen. Er is gezelligheid op de terrassen en er verblijven hier veel Nederlandse toeristen. Wij voelen ons veilig hier en genieten volop van deze vakantie. De Grieken begrijpen niets van de paniek die op het moment in Nederland heerst.”

Zeilen bijzetten
Het team van VX de Planeet moet alle zeilen bijzetten. Nieuwe zoekopdrachten kunnen op het moment niet op tijd worden verwerkt.

“Ik ben vandaag verschillende keren gebeld dat boekingen met vertrek op zeer korte termijn geen doorgang kunnen vinden. Dit heeft onder andere te maken met de vele positieve PCR-testuitslagen van met name de jeugd. Het gevolg is dat de ouders ook niet op reis kunnen”, vervolgt Schilten.

Complete boekingen worden op het laatste moment geannuleerd en moeten worden omgeboekt. “Ook zijn er diverse airlines die hun vluchten wijzigen ofwel annuleren waardoor boekingen verloren gaan. En dan nog de telefoontjes van verontruste reizigers die door alle negatieve berichten in de media niet meer durven af te reizen. Het is een complete gekte in de branche”, stelt Schilten.

Vakantie vroegtijdig afbreken
Of Schilten zijn vakantie op Rhodos af kan maken, is nog maar de vraag. “Als deze gekte aanhoudt, zie ik me genoodzaakt om mijn vakantie vroegtijdig af te breken. Dan ga ik terug naar kantoor om mijn team te ondersteunen. Het wordt tijd dat er snel iets aan deze mediagekte wordt gedaan. De reisbranche gaat er volledig kapot aan.”