14 mei 2024
Thumbnail voor Rob van Helvoort: We hebben mensen via Dubai en Sharm-el-Sheikh kunnen weghalen uit Israël

Rob van Helvoort: We hebben mensen via Dubai en Sharm-el-Sheikh kunnen weghalen uit Israël

SCHIPHOL - De situatie in Israël, dat afgelopen weekend werd aangevallen door terreurorganisatie Hamas, heeft ervoor gezorgd dat reisbureau Middenoostenreizen haar reizen naar Israël heeft moeten annuleren. Reizen naar buurlanden gaan voorlopig gewoon door.


Dat vertelt eigenaar Rob van Helvoort aan Reisbizz. “Middenoostenreizen heeft in ieder geval tot 1 november al haar reizen naar daar geannuleerd”, vertelt van Helvoort. “Maar waarschijnlijk annuleren we alle reizen in de rest van het jaar. Dit is echt heftiger dan alles wat we hiervoor hebben meegemaakt. We hebben met ons team de hele zaterdag hard gewerkt om al onze klanten veilig weg te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt. We hebben mensen via Dubai en Sharm-el-Sheikh kunnen weghalen.”

Voor klanten die een reis naar een land in de buurt van Israël op de planning hebben staan, is er voorlopig nog niets aan de hand. “Jordanië is nu onze grootste bestemming. We merken dat sommige klanten het wel spannend vinden, maar het grootste deel van onze klanten ziet het gewoon zitten om op reis te gaan. We hebben contact met het Jordan Tourism Board, zij verzekeren ons dat het veilig is. Reizen naar andere bestemmingen in het Midden-Oosten gaan voorlopig ook gewoon door”, aldus van Helvoort.

“Mochten mensen het toch niet aandurven, laten we ze zeker niet in de steek. We kijken naar de mogelijkheden en helpen waar het kan”, vertelt Rob. “Eventuele omboekingskosten van bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij zijn wel voor eigen rekening.”