17 april 2024
Thumbnail voor Rond de tafel met vier VS-experts: ‘Meer omzet met minder boekingen’

Rond de tafel met vier VS-experts: ‘Meer omzet met minder boekingen’

De Verenigde Staten en Canada staan ook na corona hoog op de bucketlist van veel reizigers. Reisbizz ging met vier grote Noord-Amerika specialisten in gesprek om bij te praten over de laatste ontwikkelingen in het werelddeel.

Via een Microsoft Teams-meeting gaan we in gesprek met Natasja Eshuis (Algemeen Directeur bij Travel Trend), Paul Backer (directeur/eigenaar Tioga Tours en Fly to the West), Chris Freitag (Senior Manager Product & Sales bij Special Traffic) en Wolfgang Hendrix (eigenaar UStravel.nl en Canadatravel.nl).

Wat zijn, sinds corona, veranderingen in reizen naar de VS?
Natasja:
“De VS is echt een bestemming voor families. Wij zien veel vertrekken in juli en augustus. In de winter heb je dan nog een flinke portie zonliefhebbers die naar Florida reizen. Ik denk dat ik namens ons allemaal spreek als ik zeg dat mensen sinds corona meer geld uitgeven aan leuke belevenissen op reis. De reizen zijn meer aangekleed met bijzondere excursies, zoals helikoptervluchten. Alsof het geld drie jaar in een potje had gezeten en vorig jaar allemaal werd opgemaakt.”

Zie je daar dit jaar een verandering in?
Natasja:
“Dat is nu nog te vroeg om te zeggen. Wel zien we een beetje een verschuiving naar Florida en een daling in het gemiddeld aantal reizigers per boeking. Die twee zaken bij elkaar opgeteld, zou je kunnen concluderen dat families zich dit jaar afvragen of het financieel haalbaar is om naar de VS te reizen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Chris: “Ik ben het helemaal met Natasja eens wat betreft de daling in het aantal reizigers per boeking. Bij ons geldt dit alleen voor Noord-Amerika. Op andere bestemmingen die wij aanbieden, zoals Azië en Afrika, zien we dat niet. Dan is er juist een lichte toename.”

Het hoge prijsniveau in de VS draagt hieraan bij. Alle vier stellen dat het behoorlijk duur is om naar de VS te gaan. Volgens Paul zijn vooral de landarrangementen in prijs gestegen. “De vliegtickets vallen wel mee. Als ik de horrorverhalen over Azië hoor, zijn de tickets soms verdubbeld in prijs.”

Dit is maar een klein deel van het gesprek met de vier experts. Weten wat Chris, Natasja, Paul en Wolfgang nog meer te zeggen hebben? Lees het hele gesprek terug in Reisbizz Magazine.