23 mei 2024
Thumbnail voor Roompot en Landal GreenParks bouwen Pan-Europese organisatie uit

Roompot en Landal GreenParks bouwen Pan-Europese organisatie uit

GOES/DEN HAAG - Roompot en Landal GreenParks willen een Pan-Europese organisatie uitbouwen om samen het meest aantrekkelijke en diverse vakantieaanbod in Europa te vormen. Hiervoor heeft Roompot het voornemen Landal GreenParks over te nemen van zijn huidige eigenaar Awaze, een portfoliobedrijf van Platinum Equit.


Terwijl beide aanbieders van vakantieparken vaak samen in één zin worden genoemd, is hun aanbod verschillend. Zo heeft Landal GreenParks honderd vakantieparken in vooral Noord- en Centraal-Europa, zoals in België, Denemarken en Duitsland. Roompots aanbod bestaat uit ruim tweehonderd parken en vakantielocaties in Midden- en Zuid-Europa, zoals België, Nederland en Spanje.

De organisatie wil de ervaring en kennis die Landal GreenParks in duurzaamheid heeft inzetten om zijn duurzame doelstellingen op het vlak van onder andere CO2- en afvalreductie verder te versterken en te versnellen. Roompot zal de expertise in digitalisering en projectontwikkeling gebruiken om huidige Landal GreenParks locaties versneld te ontwikkelen.

Breedste keuze
De Pan-Europese organisatie telt zo’n 300 parken en 32.000 accommodaties in elf landen. Jurgen Van Cutsem, CEO van Roompot en toekomstige CEO van de organisatie, is erg blij met de voorgenomen overname. “Door het aanbod van beiden te bundelen, zullen gasten voortaan van de breedste keuze aan types vakanties genieten, van een heerlijke strandvakantie tot een fantastische wintersportvakantie en van een leuke tijd in de bossen tot die onvergetelijke zomervakantie in Zuid-Europa.”

De organisatie zal meerdere kantoren in Nederland tellen en via regionale kantoren in het buitenland vertegenwoordigd zijn. De acquisitie van Landal GreenParks door Roompot is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden. Zowel Roompot als Landal GreenParks zijn constructief gestart met het adviestraject met beide Nederlandse ondernemingsraden.