7 september 2024
Thumbnail voor Ruzie om doorstart Antilliaanse luchtvaartmaatschappij JetAir Caribbean

Ruzie om doorstart Antilliaanse luchtvaartmaatschappij JetAir Caribbean

De recent failliet verklaarde Curaçaose luchtvaartmaatschappij JetAir Caribbean, geleid door Antonio Ribeiro, is verwikkeld in een conflict over de mogelijkheid van een doorstart. Ribeiro, de oprichter en eigenaar van Jetair, heeft de curatoren ervan beschuldigd de waarheid te verdraaien in hun pogingen om de luchtvaartmaatschappij nieuw leven in te blazen.

Ribeiro stelt dat hij een volledig pakket aan voorwaarden had aangeboden aan de curatoren om de doorstart van JetAir mogelijk te maken. Aan de andere kant hebben de curatoren, vertegenwoordigd door advocaat Lucas Drissen, verklaard dat Ribeiro zijn toezeggingen heeft ingetrokken, waardoor de doorstart ernstig is bemoeilijkt.

Volgens de curatoren wilden zij het AOC (vliegcertificaat), het personeel en het enige vliegwaardige vliegtuig (een Fokker 70, red.) als een package deal verkopen aan een overnamekandidaat, wat volgens hen de beste oplossing zou zijn voor alle betrokken partijen, inclusief Ribeiro zelf, het personeel en de crediteuren van Jetair.

Ribeiro verklaart dat de curatoren slechts geïnteresseerd waren in een deel van zijn aanbod en de rest wilden laten vallen. Voor Ribeiro had dit weinig zin, aangezien hij geloofde dat een complete package deal noodzakelijk was voor een succesvolle doorstart.

Maar de curatoren hebben benadrukt dat zij van meet af aan alles hebben gedaan om het AOC, het personeel en het vliegtuig samen te verkopen als een package deal. Ze beschuldigden Ribeiro ervan de onderhandelingen te bemoeilijken door zijn toezeggingen in te trekken. Drissen riep Ribeiro op om in het belang van alle partijen een package deal te sluiten en het proces niet verder te compliceren.

Dit bericht is afkomstig van mediapartner Curacao.nu.