19 juni 2024
Thumbnail voor Shirley Peperkamp (Personal Touch Travel): ‘Ik moet nog een goede balans vinden’

Shirley Peperkamp (Personal Touch Travel): ‘Ik moet nog een goede balans vinden’

AMSTERDAM - Shirley Peperkamp is sinds halverwege 2021 als ZRA aangesloten bij Personal Touch Travel. Hiernaast werkt ze als zelfstandig wervingsspecialist én verhuist ze dit jaar naar de zonnige Costa Blanca. Reisbizz.nl sprak Shirley over het ondernemen, haar toekomstplannen en het starten als ZRA midden in coronatijd.


In 2020 maakte Shirley de overstap van medewerker in loondienst naar het ondernemersleven. Dat gebeurde niet helemaal vrijwillig, aangezien ze haar baan kwijtraakte vlak na een lange rondreis door Cuba. Shirley: “Op zo’n moment denk je echt: wat nu? Mijn man en ik besloten toen een camper te kopen en Europa door te trekken. Daarna wilde ik toch wel binnen de recruitmentsector blijven werken en begon ik als zelfstandig wervingsspecialist.” Toch waren er ook de kriebels om iets in de reisbranche te doen, dus besloot Shirley deze twee passies te combineren.

“Na een lange zoektocht kwam ik uit bij Personal Touch Travel en tijdens een informatieavond voelde ik me direct op mijn plek. Vorig jaar juli heb ik mijn opleiding afgerond en ik ben nog steeds blij met deze keuze.” Wat Personal Touch Travel zo bijzonder maakt? Dat is volgens Shirley het goede contact met haar mede ZRA’s en het hoofdkantoor. “Ik heb wekelijks contact met de groep waar ik de opleiding mee heb gedaan. Ook zijn we samen een weekendje weggeweest en willen we dit jaar een studiereis organiseren. Dat is ontzettend leuk en waardevol.” Ook kan ze altijd terugvallen op het hoofdkantoor. Lachend: “Zelfs met de meest stompzinnige vragen. Zeker aan het begin is dat heel prettig.”

Filipijnen
Het afgelopen jaar was een flinke uitdaging voor iedereen in de reisbranche, wat maakte dat Shirley blij was met het feit dat ze twee banen combineerde. “Ik had geluk dat dit niet mijn hoofdinkomen was op dat moment, maar nu begint het gelukkig steeds wat beter te lopen. Ik moet wel nog even een goede balans vinden en dat is best moeilijk, ook omdat ik nooit weet hoeveel aanvragen ik krijg. De weekindeling is steeds anders en daar moet ik nog even aan wennen.”

Nu de wereld beetje bij beetje weer opengaat, merkt Shirley al een groot verschil in de aanvragen. Iets waar ze erg blij mee is, want zelf is ze Filipijnen- en Cubaspecialist. “Ik heb veel vrienden en familie op de Filipijnen, dus ik ken daar veel mensen. Dit maakt het extra bijzonder om zo’n reis te organiseren, dus ik kan niet wachten tot mijn eerste klant daarheen vertrekt.”

Verhuizen
Alsof Shirley het nog niet druk genoeg heeft, staat er ook nog een verhuizing naar Spanje op de planning. “We wilden dat al heel lang, maar het stond eigenlijk gepland tegen de tijd dat mijn man met pensioen zou gaan. Nu ik inmiddels volledig remote kan werken, kunnen we de plannen naar voren halen. We zitten nu volop in het proces, dus binnen enkele maanden moet het lukken. Als ik moet kiezen tussen hier de hele tijd naar grijze lucht staren of uitzicht op de blauwe zee, dan weet ik het wel!”