7 september 2024
Thumbnail voor Skigebied Winterberg vraagt faillissement aan door ‘weinig sneeuw en stijgende energiekosten’

Skigebied Winterberg vraagt faillissement aan door ‘weinig sneeuw en stijgende energiekosten’

Een skigebied in de Duitse gemeente Winterberg heeft deze week een faillissement aangevraagd. Dat meldt wintersportwebsite Ski Informatie. De website laat weten dat zachte winters met weinig sneeuw, stijgende energiekosten en exploderende prijzen nu het Waterloo betekenen voor skigebied Homberg.

Het skigebied Homberg, bij het dorp Züschen, kampte al langer met financiële problemen, zo meldt Ski Informatie. Het kleine gebied hoort niet bij het grotere Skiliftkarussell Winterberg en wisselde drie jaar geleden nog van eigenaar. De nieuwe eigenaars konden het tij dus niet keren. “Het populaire en naastgelegen Skiliftkarussell Winterberg is met meer liften en pistes het voor wintersporters aantrekkelijker. Van de drukte kon Homberg voornamelijk profiteren op dagen dat Winterberg te vol werd.”

Het skigebied Homberg heeft zelf niets bekendgemaakt over het faillissement. “Maar, op het internet zijn bijna alle sporen van het skigebied gewist. Zowel de website als de social media kanalen geven een foutmelding bij het openen. Gisteren waren die nog wel in de lucht”, zo meldt de wintersportsite.