20 april 2024
Thumbnail voor Solo trektochten vanaf april niet meer toegestaan door heel Nepal

Solo trektochten vanaf april niet meer toegestaan door heel Nepal

KATHMANDU - De Nepalese overheid heeft het besluit genomen om een verbod in te voeren voor solo trektochten door het hele land. Vijf jaar eerder voerde de regering dit verbod in voor de Mount Everest. Volgens het Nepal Tourism Board is de nieuwe regel geldig vanaf 1 april 2023. Het verbod is van toepassing op alle internationale toeristen.


Het land staat bekend om zijn landelijke trekkingsgebieden en acht van de hoogste bergen ter wereld. Reizigers die op avontuur willen in de nationale parken en een aantal andere afgelegen gebieden, moeten voortaan een gediplomeerde gids inhuren of zich bij een groep aansluiten om hun reis te mogen maken.

Reizigers die hun trektocht voor 1 april hebben gestart en het trekgebied al hebben betreden, kunnen hun tocht voortzetten zonder begeleiding.

Veiligheid waarborgen
De overheid heeft het besluit genomen om de veiligheid van reizigers te waarborgen. Zo zijn er in de afgelopen jaren veel onervaren toeristen verdwaald geraakt tijdens hun tocht in het land.

Daarnaast wordt de maatregel ingevoerd om de werkgelegenheid in de toeristische sector te bevorderen. Zo wilt de overheid voorkomen dat reisleiders en bedrijven zonder vergunning trektochten kunnen aanbieden. Dit is een probleem in het land omdat deze bedrijven niet geregistreerd zijn bij de overheid en daardoor geen belasting betalen.