16 september 2024
Thumbnail voor Special Traffic: Afrika nodigt keer op keer uit om terug te komen

Special Traffic: Afrika nodigt keer op keer uit om terug te komen

Het Afrika-team van Special Traffic heeft samen meer dan 100 jaar ervaring in de reisbranche. “Onze reisspecialisten adviseren jou graag over de beste reisroutes (ook buiten de gebaande paden), leukste accommodaties en unieke excursies voor jouw klanten”, aldus de reisorganisatie. In de Afrika Special van Reisbizz Magazine vertellen de specialisten over de verschillende bestemmingen.

Het Afrika-team vertelt over Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia. Tanzania staat volgens Special Traffic niet alleen bekend om zijn wildgebieden. “Ook de warme gastvrijheid en de prachtige zonsondergangen zijn typerend voor dit schitterende land. Onze Afrika-reisspecialist Ingrid reist al ruim 30 jaar over het Afrikaanse continent en afgelopen mei doorkruiste ze Tanzania in drie weken op zoek naar de mooiste plekjes van het land. Eén ding werd haar heel duidelijk: het land biedt zoveel meer dan alleen safari’s.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Special Traffic
Ingrid op bezoek bij een lokale stam in Tanzania. Foto: Special Traffic

Lokale stam
“Een ervaring die al je verwachtingen overtreft, is een bezoek aan de lokale stammen bij Lake Eyasi”, vertelt Ingrid. Hier leven de Datoga, Blacksmiths en Hadzabe, waarbij de laatste stam nog steeds leeft van de jacht. “Het is geen toeristische attractie, maar hun dagelijkse werkelijkheid. Leer om met pijl en boog te schieten en ga vervolgens met de mannen mee de wildernis in om zelf te ervaren hoe ze hun voedsel vangen. Geniet van een indrukwekkend zang- en dansoptreden voordat het moment van afscheid weer aanbreekt.”

Nog zo’n onmisbare stop is volgens Ingrid de Ngorongoro Krater. “Met een oppervlakte van 260 km² is dit de grootste intacte vulkanische caldera ter wereld.”

Wil jij weten wat deze krater zo onmisbaar maakt? Of wil je meer te weten komen over Tanzania, Kenia en Zuid-Afrika? Lees dan het hele artikel in de Afrika Special van Reisbizz Magazine.

Op de hoofdfoto specialist Ingrid op bezoek bij een lokale stam in Tanzania.