19 mei 2024
Thumbnail voor Special Traffic: Een echte ‘once in a lifetime experience’ op Fogo Island

Special Traffic: Een echte ‘once in a lifetime experience’ op Fogo Island

MONNICKENDAM - Bij Special Traffic kun je voor je klanten de standaardroutes boeken, zoals een rondje Californië, langs de vele Nationale Parken of naar Banff of Jasper National Park in West-Canada. Zoek je liever iets speciaals, buiten de gebaande paden? Lees dan de reistips in onderstaand artikel.


Natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers zullen het zeer afgelegen Fogo Island, voor de kust van Newfoundland, een paradijs vinden. Hier zwemmen walvissen voor de kust, drijven ijsschotsen langs en zweven vogels, waaronder de bijzondere papegaaiduiker, door de lucht. Ook zijn er honderden kilometers aan wandelpaden waar je nauwelijks iemand tegenkomt. De grootste kans maak je nog op een kariboe als tegenligger. Voeg de hout gestookte sauna, de lokale lekkernijen en de ongerepte sterrenhemel nog aan je ervaring in Fogo Island Inn toe en je wilt hier niet meer weg.

Verblijf in een vuurtoren aan het einde van de wereld
Of verblijf voor de kust van Newfoundland op Quirpon Island, bijna letterlijk aan het einde van de wereld. Op de rotsen op het puntje van het eiland staat een vuurtoren waarin twee gastenkamers zijn ingericht. Geniet hier van de stilte, want op het eiland is verder helemaal niets, behalve de prachtige natuur.

Kreeften vangen met lokale vissers
Iets noordelijker dan Nova Scotia ligt Prince Edward Island. Het eiland is met een brug verbonden met het ‘vasteland’ van Oost-Canada en staat bekend om de heerlijke kreeften. Klanten die niet alleen willen neerstrijken in een restaurantje, maar ook zelf mee willen om kreeften te vangen, kunnen tijdens een authentieke boottour met lokale vissers mee.

Lees het volledige artikel in Reisbizz Magazine.