17 mei 2024
Thumbnail voor Sunny Cars geeft kijkje in de keuken aan twintigtal reisagenten: ‘Zeer geslaagde dag’

Sunny Cars geeft kijkje in de keuken aan twintigtal reisagenten: ‘Zeer geslaagde dag’

HAARLEM - Op het hoofdkantoor in Haarlem gaf Sunny Cars gisteren een kijkje in de keuken aan een twintigtal reisagenten. Na presentaties van de verschillende afdelingen, een rondleiding door het kantoor en een gezellige lunch in het restaurant beneden, vertrokken de reisagenten en Sunny Cars-collega’s naar het centrum van Haarlem voor een verrassingsactiviteit. Ook Reisbizz nam een kijkje in de keuken.


Verspreid over twee dagen nodigt Sunny Cars reisagenten uit om een kijkje te nemen op hun kantoor. Op donderdag 30 maart wordt de tweede groep uitgenodigd. “Op deze eerste dag zijn er twintig reisagenten naar ons kantoor gekomen en over 1,5 week komen er nog eens dertig langs”, vertelt Manon Prins, Trade Marketeer bij Sunny Cars. De autohuurspecialist doet dit niet voor het eerst. “In het verleden hebben we weleens eerder reisagenten uitgenodigd op ons kantoor, maar altijd in een andere vorm en op ketenniveau. We vonden het tijd om eens wat nieuws te proberen en met succes. Na het ontvangen van zoveel aanmeldingen laten we in mei ook Belgische reisagenten naar ons kantoor komen, aangezien we vanuit ons kantoor in Haarlem ook de Belgische en Franse markt aansturen.”

Prachtig kantoor
Na de verhuizing uit Hoofddorp zit Sunny Cars nu in een kantoorpand aan de rand van Haarlem, vlakbij het station. “We hebben nu zo’n prachtig kantoor dat mensen vaak zeiden: ‘waarom nodigen jullie ons niet een keer uit’. Dat vonden we eigenlijk een heel goed idee en nu staan we hier met z’n allen”, vertelt Fieneke van Heusden-Bosters, Sales Representative bij Sunny Cars. De reisagenten krijgen tijdens deze dagen een inzage in het bedrijf. “We leggen niet uit hoe de systemen werken, maar we geven echt een kijkje in hoe het bij ons op kantoor gaat. Want hoe gaat Sunny Cars om met alle klachten die binnenkomen? Hoe wordt er omgegaan met alle aanvragen die binnenkomen en hoe krijgt Sunny Cars het voor elkaar om vol gas de schades terug te betalen? We vertellen alle ins en outs en laten de reisagent kennis maken met onze collega's. Daarna geven we een rondleiding door ons kantoorpand.”

Zo vertelt Fieneke namens de Sales afdeling onder andere over het nieuwe en bredere aanbod dat de autohuurspecialist aanbiedt en introduceert ze de nieuwe tool ‘Sunnycarcheck’. “Hiermee kun je de schaderegistratie doen bij het ophalen en afleveren van de auto via een app op je telefoon. Zo voorkom je gedoe of discussie achteraf. Achter de schermen zijn we hier druk mee bezig en we hopen eind van het jaar een pilot te lanceren.” Manon gaat namens de marketingafdeling dieper in op het all-in concept van Sunny Cars en de Smile Society. “Als reisagent ontvang je bij ons standaard 20 procent korting. Wij vinden dat het zelf ervaren van een huurauto de beste verkooptool is. Het is al haalbaar om met éen boeking per week een plekje in de Smile Society lijst te behalen. Als je de lijst haalt, krijg je bovenop die 20 procent nog minimaal 10 procent korting erbij.”

Tekst gaat verder onder de foto

Kijkje achter de schermen
Jorinde van TravelXL Mathé de Groot in Wormer hoefde niet lang na te denken om zich aan te melden voor het kijkje in de keuken bij Sunny Cars. “Ik zag de nieuwsbrief voorbijkomen en heb me direct aangemeld. Het is leuk om eens te zien hoe het hier achter de schermen gaat, zeker omdat wij veel bij Sunny Cars boeken. Afhankelijk van de bestemming nemen we het huren van een auto eigenlijk altijd mee. Vooral de flexibele service waarmee je een uur van te voren je huurauto kunt annuleren, vind ik erg goed. Hiermee kun je een klant overhalen om te boeken.”

Moord oplossen
Na de presentaties stond er beneden in het restaurant een heerlijke lunch klaar voor de groep. Ondanks het wat slechtere weer vertrokken de reisagenten en Sunny Cars-collega’s naar het centrum van Haarlem voor een teamactiviteit. “Het is een beetje jammer dat het zo regent, want we gaan buiten een Escape Tour doen”, laat Manon de reisagenten weten. Toch heeft de groep een zonnetje weten te vinden in de lol die ze met elkaar hadden tijdens de tour. Het was volgens Manon dan ook een zeer geslaagde dag. “We gingen in Haarlem op zoek naar een aantal highlights waardoor we een goed beeld kregen van de stad. Daarna zijn we een café ingedoken en hebben we geprobeerd een moordzaak op te lossen. Dit was nog een hele opgave.”

Niemand loste de moord op, maar de groep onder leiding van Marco Ammerlaan, Director of Sales bij Sunny Cars, zat er het dichtste bij en heeft uiteindelijk een bokaal in ontvangst mogen nemen. “We sloten af met een aangeklede borrel. Ik heb enorm genoten van de organisatie en zeker om iedereen met een tevreden gevoel te hebben uitgezwaaid. Dat mensen de moeite nemen om vanuit Leeuwarden, Groningen en het zuiden van het land naar Haarlem te komen, is geweldig”, sluit Manon af.

Zie onderstaand Facebookbericht voor meer foto's: