16 juni 2024
Thumbnail voor Sunweb: Grootste boekingspiek zomervakanties sinds januari 2019

Sunweb: Grootste boekingspiek zomervakanties sinds januari 2019

ROTTERDAM - Het negatieve reisadvies is zaterdag officieel opgeheven en dus wordt het buitenlandse reisadvies weer gebaseerd op kleurcodes. Sunweb Group laat in een verklaring weten verheugd te zijn met de bestemmingen die zaterdag code geel hebben ontvangen en de verwachte hausse aan boekingen is in volle gang.


De eerste vluchten met vakantiegangers vertrekken op 22 mei naar de Griekse eilanden Zakynthos, Corfu en Lefkas.

Woensdag 12 mei meldde CEO Mattijs ten Brink aan dit medium dat, sinds het schrappen van het algemene reisadvies, dat in de persconferentie werd aangekondigd, niet als een verrassing kwam. “We zijn er klaar voor, geoefend en wel. Ik zou zeggen; laat maar komen die zomervakantie”, meldde hij toen.

Boekingen exploderen
Na de persconferentie op dinsdagavond zag Sunweb Group de boekingen al binnenstromen en dit is de afgelopen dagen alleen maar toegenomen.

"Vrijdag was, na afgelopen dinsdag, de beste dag van de week bij ons, maar ik verwacht dit weekend een record aantal boekingen te mogen ontvangen. We hebben vandaag de grootste boekingspiek sinds januari 2019. Nu een aantal bestemmingen vandaag officieel code geel hebben gekregen, lijkt het alsof mensen het laatste zetje hebben gekregen. Het is net zo druk als tijdens het begin van het vroegboekseizoen in januari", aldus ten Brink.