24 juni 2024
Thumbnail voor Sunweb Group breidt aanbod uit met treinreizen en cruisevakanties

Sunweb Group breidt aanbod uit met treinreizen en cruisevakanties

ROTTERDAM - Sunweb Group speelt in op de veranderende behoeftes en eisen van moderne vakantiegangers en breidt haar aanbod uit met treinreizen via Eliza was here en cruises onder de vlag van Sunweb. Hiermee is het bedrijf hard op weg in het realiseren van haar groeistrategie waarin het investeren in duurzaamheid en internationale expansie in samenwerking met partners belangrijk is.


“Doordat wij als grote reisorganisatie nu ook treinreizen en cruises aanbieden, maken we deze manieren van reizen toegankelijker voor veel meer mensen”, meldt Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group. “We zien in deze vorm van reizen veel potentie om onze organisatie te laten groeien, maar nog belangrijker is dat we onze bestaande en nieuwe klanten nog meer kunnen aanbieden. Vakanties worden steeds meer maatwerk en we zijn er trots op onze klanten te kunnen voorzien van nieuwe en unieke vakantieherinneringen.”

Treinreis naar Puglia
De 12-daagse treinreis die te boeken is via Eliza was here vertrekt naar Puglia, in het zuiden van Italië. Het gaat eerst om een pilot die start in juni en is een manier voor het bedrijf om reizigers te ‘verleiden’ tot ook andere, meer duurzame, manieren van reizen. De trein vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem en na een reis van twee dagen, via Milaan en Bazel, staat er in Bari een elektrische huurauto klaar om af te reizen naar twee kleinschalige accommodaties uit het aanbod van Eliza was here. “De treinreis naar Puglia is een eerste stap, later dit jaar verwachten we ook treinreizen aan te bieden naar onze wintersportbestemmingen”, aldus Ten Brink.

Cruises
Onder de vlag van Sunweb biedt Sunweb Group nu ook cruisereizen aan in samenwerking met een selectief aantal cruiserederijen met routes variërend van het Middellandse zeegebied tot Scandinavië en de Caribische eilanden. Het bedrijf zag de afgelopen jaren de vraag naar cruises toenemen en ziet doordat deze markt traditioneel gezien veel ‘offline’ handelt, dat er online een hele nieuwe klantgroep bereikbaar is.

CO2-compensatie
Ook internationaal gezien heeft Sunweb Group grote ambities. Na Sunweb skivakanties is Eliza was here per 1 juni ook actief in het Verenigd Koninkrijk met kleinschalige vakanties. Daarnaast gaat het bedrijf investeren in duurzame alternatieven. Sunweb Group heeft besloten niet langer te investeren in CO2-compensatie, maar gaat nu samen met internationale partners investeren in verduurzaming van het eigen aanbod. Zoals onlangs met de verhoging van het aandeel duurzame vliegtuigbrandstof SAF met Transavia.

Klanten die voor 1 juni hebben geboekt en toch de verwachte CO2-uitstoot van hun vakantie willen compenseren, kunnen dat aangeven.