7 september 2024
Thumbnail voor Sunweb Group ziet boekingen meivakantie met 15 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar

Sunweb Group ziet boekingen meivakantie met 15 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar

ROTTERDAM - Sunweb Group ziet in aanloop naar de meivakantie een toename van zo’n 15 procent in het aantal boekingen in vergelijking met vorig jaar. De reisorganisatie verwacht dat deze stijging de komende week doorzet vanwege lastminute boekingen. Daarnaast ziet Sunweb dat steeds meer Nederlanders uitwijken naar kleinere luchthavens.


Sunweb Group ziet dat het vroegboekgedrag van Nederlanders weer terug is op het oude niveau. Uit cijfers van de reisorganisatie blijkt dat 35 procent van de vakantiegangers dit jaar hun meivakantie vroegboekten, waarbij de piek dit jaar in januari lag. Dit is een maand eerder in vergelijking met vorig jaar. Populaire bestemmingen voor de meivakantie zijn de Griekse eilanden (Kreta, Rhodos, Kos en Zakynthos) en het Spaanse Gran Canaria en Tenerife, maar ook Turkije en Egypte zijn favoriet bij Nederlanders dit jaar.

Andere luchthavens
Verder ziet de reisorganisatie dat Nederlandse reizigers deze meivakantie steeds vaker uitwijken naar kleinere luchthavens. Zo zou het aantal vakanties met vertrek vanaf Rotterdam Airport gestegen zijn met 20 procent en zijn ook Brussel Airport en het Duitse Airport Weeze populairder onder klanten. “Hoewel Schiphol onze belangrijkste luchthaven blijft, zien we een toenemende vraag voor kleinere en buitenlandse luchthavens. Voor Zuid-, Midden- en Oost-Nederland is Airport Weeze goed bereikbaar en bovendien is vliegen vanaf de Duitse luchthaven voor Nederlanders goedkoper door de lagere vliegbelasting”, stelt Martine Langerak, woordvoerder bij Sunweb Group.