19 juli 2024
Thumbnail voor Texaanse barbecue en kampvuurverhalen bij evenement Travel Texas

Texaanse barbecue en kampvuurverhalen bij evenement Travel Texas

Travel Texas heeft afgelopen week een "echte Texaanse barbecue" bij Black Smoke in Rotterdam georganiseerd. De avond stond in het teken van sterrenkunde, aangezien Texas afgelopen april een van de beste plekken was om de zonsverduistering te bekijken. Sterrenkundige en schrijver Lucas Ellerbroek vertelde bij een kampvuur alles over dit natuurfenomeen en hoe je als reiziger het beste de sterrenhemel kunt bekijken tijdens je reis.

De avond werd afgetrapt met een typische cocktail uit de Verenigde Staten ‘Lynchburg Lemonade’, gevolgd door een hartelijk ontvangst door Irene Lipper, Evelyn Groenenberg, Trudy van der Weide en Loren Grim van Travel Texas. Gasten namen plaats bij het kampvuur, waarna ze visueel werden meegenomen in alle hoogtepunten die Texas rijk is, van de Grand Canyon van Texas ‘Palo Duro Canyon’ tot slapen onder de sterren bij Big Bend National Park en wijngaardhoppen in Fredericksburg.

Na de presentatie namen reisagenten en media plaats voor het diner: ‘shared platters’ met echte Texaanse barbecuegerechten. Vervolgens nam Lucas Ellerbroek hen weer mee naar het kampvuur, waar men onder het genot van s’mores kon luisteren naar zijn avontuurlijke verhalen over sterrenkijken en de eclips.