17 april 2024
Thumbnail voor Thalys bestaat niet meer

Thalys bestaat niet meer

SCHIPHOL - De merknaam Thalys bestaat sinds dit weekend niet meer. Zaterdagavond werd de laatste treinrit onder die naam uitgevoerd. Vanaf nu valt de verbinding van Nederland naar Brussel en Parijs onder het merk Eurostar, waarmee Thalys gefuseerd is.


In de afgelopen maanden zijn de meeste treinstellen reeds van de Eurostar-logo’s voorzien, al houden ze voorlopig wel hun kenmerkende rode kleur. Voortaan worden de treinen zo ook op de vertrekborden aangekondigd en verwijst de website thalys.nl door naar eurostar.com.

Thalys en Eurostar kondigden enkele jaren geleden al hun fusie aan, waarbij voor de naam 'Eurostar' gekozen werd vanwege de grotere internationale bekendheid. Van beide bedrijven waren de Franse Spoorwegen (SNCF) al een grote aandeelhouder. Met de fusie denken ze samen sterker te staan.

Eén van de voordelen is dat het beschikbare materieel efficiënter ingezet kan worden. Eurostar had vrij veel capaciteit, terwijl Thalys nogal krap zat. Als gevolg van de fusie gaan er in de toekomst ook 400 meter lange Eurostar E320-treinstellen van Amsterdam naar Parijs rijden.

Luchtvaartnieuws Magazine reist later deze maand naar Londen voor een interview met de Eurostar-directie. Dat artikel verschijnt in de novembereditie.