20 mei 2024
Thumbnail voor Tim Zegveld: The Catch of the Day in Chatham Massachusetts is een waar spektakel

Tim Zegveld: The Catch of the Day in Chatham Massachusetts is een waar spektakel

CHATHAM - Na een bezoek aan West-Amerika en zowel Oost- als West-Canada heeft Tim Zegveld van YourTravel samen met zijn gezin in augustus 2022 het Oosten van Amerika bezocht. Onbekend en mogelijk onbemind? Voor Tim en zijn gezin de hoogste tijd om dit te ontdekken. In de oostelijk Noord-Amerika Special van Reisbizz Magazine doet hij verslag.


Na een kort maar intensief bezoek aan New York, haalde het gezin een Cruise America camper op om de verdere reis te starten. Waar de meeste naar het zuiden reizen, deden zij dat naar het noorden. “Op het programma staan onder andere de White- en Green Mountains, Kennebunkport, Boston en Cape Cod. Dat in een rustig tempo, zodat we ruim de tijd hebben om dit stuk van Amerika te ervaren.”

Geen hordes toeristen
Vindt Tim het Oosten mooier dan het Westen? “Nee, de natuur is in het Westen afwisselender en spectaculairder. Geen diepe dalen of hoge kliffen, maar uitgestrekte, glooiende landschappen.” Wat ze vooral aanspreekt, zijn de gezellige dorpjes waar het gezin doorheen rijdt met de gehuurde camper. “Onderweg rijden we langs mooie meren, bossen en scenic roads door de bergen. En een ander pluspunt: geen hordes Europese of andere toeristen. Hier zie je vooral Amerikanen die op vakantie zijn in eigen land.”

Onderweg naar Cape Cod, een schiereiland onder Boston, maakt het gezin een tussenstop in Chatham. Hier varen de vissersboten af en aan om de ‘catch of the day’ af te leveren in de haven. “Een waar spektakel, zeker omdat er veel grijze zeehonden aan het wachten zijn op een visje wat overboord valt.” Eenmaal op Cape Cod komt Tim erachter dat het voor de actieve reiziger goed vertoeven is. “Er is hier een uitgebreid fietsnetwerk aangelegd. Maar neem ook vooral je zwemspullen mee om een verfrissende duik te nemen in één van de prachtige meren.”

Meer te weten komen over de ervaringen van Tim over het oosten van Amerika? Lees dan het hele verslag van Tim in de oostelijk Noord-Amerika Special van Reisbizz Magazine.