14 april 2024
Thumbnail voor Tips voor een zorgeloze vlucht vanaf Schiphol

Tips voor een zorgeloze vlucht vanaf Schiphol

Voor sommige mensen is een vliegreis spannender dan voor andere. Juist voor de mensen die de vliegreis erg spannend vinden komt luchthaven Schiphol in een serie blogs met enkele tips voor een zorgeloze vlucht. Reisbizz loopt door de tips en deelt de handigste met je.

Plastic of metaal?
Je mag je eigen drinken meenemen in je drinkfles, aldus Schiphol. “Voor de securitycontrole is alleen van belang van welk materiaal je waterflesje is gemaakt. Dankzij de CT-scanners op Schiphol kunnen we bij security vloeistoffen scannen. En dus ook de inhoud van je plastic fles. Bij een metalen drinkfles kan dit niet. Kijk dus goed of je drinkfles van metaal of van een ander materiaal zoals kunststof is gemaakt.”

Laat alles in je tas
Bij de securitycontrole op Schiphol hoef je niet je vloeistoffen uit je tas te halen. “Je mag je plastic zak dus gewoon in je tas laten. Het kan zijn dat je op een andere luchthaven je vloeistoffen wel uit je handbagage moet halen bij security. Zorg dus dat je alles netjes verpakt hebt volgens de regels, dat scheelt weer! Als je niet zeker bent of je drinkfles op een andere luchthaven gevuld mee mag, kan je deze het beste leeg meenemen in je bagage.”

Zelf bagage inchecken
Als je vliegt met American Airlines, Austrian, Cathay Pacific, Corendon, Finnair, IcelandAir, KLM, LOT, Lufthansa, SAS, Swiss, TAP, Transavia en TUI kan je zelf je bagage inchecken bij de bagage drop-off. Je vindt de selfservice bagage drop-off in de volgende vertrekhallen:

Vertrek 1: Aegean, Austrian, Finnair, IcelandAir, KLM, LOT, Lufthansa, SAS, Swiss, TAP & Transavia

Vertrek 2: KLM

Vertrek 3: American Airlines, Cathay Pacific, Corendon, Norwegian & TUI

Wachtrij bij security
Op drukke momenten kunnen de wachttijden voor de securitycontrole oplopen. Hoe lang je precies moet wachten hangt dus erg af van het moment waarop je in de rij staat en waar je in de rij staat. In de Schiphol app vind je op de dag van vertrek de voorspelde wachttijd voor jouw vlucht. Dit is een richttijd: de werkelijke wachttijden kunnen afwijken van deze verwachtingen. Het is ook mogelijk een tijdstip te boeken voor de securitycheck.