11 mei 2024
Thumbnail voor Toerisme in Aruba bijna terug op pre-coronaniveau met groeiend aantal Nederlanders

Toerisme in Aruba bijna terug op pre-coronaniveau met groeiend aantal Nederlanders

ORANJESTAD - Aruba ontving in 2022 ruim één miljoen bezoekers waarmee het op 98 procent van het niveau van 2019, voor corona, zit. 600.000 bezoekers deden het eiland aan per cruise, terwijl ruim 46.000 Nederlanders neerstreken op het eiland. Dit is een stijging van 8 procent ten opzichte van 2019.


Ook het aantal Belgen op het eiland groeit gestaag. Afgelopen jaar kwamen 2.532 Belgen op het eiland. Dit is een stijging van 7,8 procent ten opzichte van 2019.

“2022 was voor ons een enerverend jaar waarin we weer als vanouds Aruba in de schijnwerpers konden zetten. Een jaar waarin wij hoopten 2019 te evenaren. En dat is nagenoeg gelukt. Dat wij nog steeds een hoog herstel vanuit Nederland noteren, met zelfs meer bezoekers dan in 2019, is heel bijzonder. Vorig jaar konden wij nog deels profiteren van het feit dat sommige delen van de wereld niet open waren. Dit jaar was dit niet het geval en dat maakt het resultaat echt ongekend, zegt Tirso Tromp, Area Director Europe, Aruba Tourism Authority.

Tromp vervolgt: “Uiteraard zijn we onze partners zoals de touroperators, reisagenten, luchtvaartmaatschappijen en de reisvakpers buitengewoon dankbaar voor hun niet aflatende steun. Ook zij hebben hieraan bijgedragen.”