23 juli 2024
Thumbnail voor Toeristen alleen met coronapas welkom in Griekse en Franse horeca

Toeristen alleen met coronapas welkom in Griekse en Franse horeca

SCHIPHOL – Frankrijk en Griekenland hebben aangekondigd hun regels voor horeca en andere openbare ruimten te verscherpen. Zo moet je voor Franse cafés, bioscopen en andere openbare gelegenheden kunnen aantonen dat je volledig bent gevaccineerd, kort geleden hersteld van een besmetting of negatief getest.


In Griekenland mogen vanaf vrijdag zelfs alleen volledig gevaccineerden naar binnen in de horeca, bioscopen en theaters. Deze nieuwe regel geldt voor zowel de Grieken als voor de toeristen en geldt tot zeker eind augustus. Op buitenterrassen zijn mensen die niet zijn ingeënt wel welkom.

In Frankrijk is het iets soepeler en mag je ook met een bewijs van herstel van een besmetting of een negatief testbewijs in openbare gelegenheden. De bewijsplicht geldt ook in de trein of het vliegtuig. Het is nog onduidelijk of Nederlanders in Frankrijk de internationale QR-code in hun CoronaCheck-app kunnen gebruiken.

Besmettingen
Sinds twee weken neemt het aantal besmettingen in Frankrijk toe. “Het land ziet een sterke opleving van de epidemie die overal toeslaat”, zei de Franse president Macron in een tv-toespraak. Ook in Griekenland stijgt het aantal coronabesmettingen sinds eind juni. “Dit land gaat niet opnieuw op slot vanwege de houding van enkele mensen”, zei de Griekse premier Mitsotakis.