21 februari 2024
Thumbnail voor Topchef Rodrigo Oliveira kookt aan boord op KLM-vlucht

Topchef Rodrigo Oliveira kookt aan boord op KLM-vlucht

SCHIPHOL - Topchef Rodrigo Oliveira hielp afgelopen week mee aan boord van vlucht KL792 tijdens de bereiding en presentatie van de door hem in samenwerking met KLM gecreëerde maaltijden, geserveerd aan passagiers in World Business Class en Premium Comfort.


Oliveira vertoonde zijn kunsten op vlucht KL792 van São Paulo naar Amsterdam. Oliveira stelt de menu's samen die KLM serveert in de World Business Class en de Premium Comfort Class op vluchten die vertrekken vanuit São Paulo en Rio de Janeiro. Tijdens de vlucht hielp Oliveira de bemanning met het klaarmaken van de gerechten aan boord.

“Het bereiden van de maaltijden aan boord was beslist een unieke en speciale belevenis. Bij het zien van de reacties van de passagiers op dit prachtige en nieuwe menu dat we in samenwerking hebben ontwikkeld, was het net alsof we een stukje Mocotó mee de lucht in hadden genomen”, zegt Rodrigo Oliveira.

Rodrigo Oliveira creëerde vier menu’s die KLM het hele jaar door serveert. De actuele reeks loopt tot juli en het door de topchef samengestelde menu ziet er in de World Business Class als volgt uit:

  • Limabonen-vinaigrette met pompoen en kokosnoot, in annatto gemarineerde garnalen en bladgroenten
  • Sertaneja-salade: cherrytomaatjes, ingelegde rode ui, coalho-kaas en gemengde groenten Cassave-gnocchi, paddenstoelen, tucupi-saus en een saus van tulha-kaas Zeebaars, bakbananenpuree, spinazie, beurre blanc van paranoten Runderschenkel in wijnsaus, cassavepuree met mergpompoen, gesauteerde boerenkool, zoetzure pompoe

Rodrigo Oliveira staat 20 jaar aan het hoofd van Mocotó, het bekroonde traditionele restaurant in de wijk Vila Medeiros (São Paulo, Brazilië). Het restaurant staat op de lijst van de Bib Gourmands van de Michelin-gids.